Sommeraktiviteter

Sommer i Alta

Alta er omringet av fjell. Alta's befolkning er kjent for å være aktiv. Rundt hele byen er det tilrettelagt for stier hvor du kan sykle til toppen. Belønningen er en fantastiske utsikt så langt øyet kan se.

Verdens nordligste klatrepark

Hos Sarves Alta tilbyr vi hele familien en dag med moro, spenning og utfordringer i vår klatrepark som slynger seg gjennom arktisk skog.

LEs Mer

Te tid i lavvoen

Tilbring kvelden rundt bålet der vi tilberede en tradisjonell lapskaus basert på reinsdyrkjøtt og grønnsaker, kjent som bidos.

LEs Mer

FISKE

Ta turen inn i nord-norsk natur hvor du vil finne fantastiske fiskevann. Lær hvordan du fisker av en erfaren guide og test fiskelykken.

LEs Mer

Gå for gull

Gå til toppen av det nærliggende fjellet for å se Altas beste utsikt, glitrende midnattssol som reflekteres i Altafjorden.

LEs Mer

Fot-turer i Alta

Reis rundt i Alta og byens vakre omgivelser med en erfaren guide.

LEs Mer

SKODDEVARE

En herlig tur oppover, en spektakulær utsikt over den berømte Altaelva og fjordene. Kan utvides til en dagstur for å besøke en "gamme" som er en spesiell hytte bygget av det samiske folket på fjellet.

LEs Mer

Hjemmeluft

Lokalt fjell rett utenfor Alta, 182 moh. Lett tilgjengelig fantastisk utsiktspunkt over Alta sentrum, Altafjorden og Skoddevarre fjellene. Kan utvides til en dagstur til toppen av Hjemmeluft-fjellet 434 moh.

LEs Mer

DØNNAVARRE

Vi kjører nordover mot Kviby og derfra starter turen opp. Fra fjellet kan du se oppdrettsanleggene og en fantastisk utsikt over Altafjorden. Denne fotturen kan tilrettelegges til ditt nivå.

LEs Mer

SAKKOBADNE

Bombekrater og flyvrak fra 2.verdenskrig, 261 moh. Besøk denne historiske fjelltoppen der et britisk bombefly krasjet etter å ha blitt skutt ned av det tyske krigsskipet, Tirpitz. Turen er en 40 minutters kjøretur fra Bjørnfjell til motsatt side av Alta. Fra toppen er det en vakker utsikt over fjordene og Alta.

LEs Mer

ULVEHENGET

Et fjell i nærheten av Bjørnfjell. Ta turen opp å få en spektakulær utsikt over fjellene rundt, Rafsbotn og Altafjorden. Denne turen kan lett modereres til ditt nivå. Snakk med guiden.

LEs Mer

ALTA CANYON Fottur

Opplev Nord-Europas største canyon å nyt den spektakulære utsikten over naturen og Altaelva som renner gjennom landskapet.

LEs Mer